Inlupp 3 SWOT analys

2010-12-01 @ 10:46:31 | Allmänt

Inlupp 3 SWOT av Grandshoes.

Mål: Många kunder från hela världen och bli ännu mer kända.

Styrkor:

·         Stora och snygga  skor.

·         Dyra och billiga skor.

·         Skor som passar till alla.

·         Erfaren personal i Internetbutiken.

·         Snabb leverans.

Svagheter:

·         En enda målgrupp.

·         De erbjuder inte damskor i stora storlekar.

·         Finns bara en liten fysisk butik.

·         Deras butik är sällan öppen.

Möjligheter:

Ett av de få företag i världen som tillverkar stora skor till herrar med stora fötter. Har storlekar som inte vanliga sko butiker har.

Grandshoes har en väldigt enkel hemsida lätt att hitta och de har nära kontakt med sina kunder. Människor från andra länder kan köpa på ett enkelt sätt.

 

Grandshoes skulle kunna bli ännu större och utöka sortimentet till stora skor till damer med stora fötter. Det skulle kunna marknadsföra sig i flera fysiska butiker på fler ställen i världen och på så sätt bli ännu större. De kan då få in ännu bättre lönsamhet och öka sin försäljning.

Hot:

De är beroende av folk från andra länder.

De borde öppna fler fysiska butiker på andra ställen i världen de bara har en fysisk butik som sällan är öppen.

Ett av det få företag i världen. Då kan någon annan på ett lätt sätt starta ett eget företag med stora skor till herrar och tjäna bättre på det eftersom den personen kanske är smart och utökar sortimentet med till exempel stora skor till damer och även ha flera fysiska butiker runt om i världen som har öppet regelbundet och bli ännu mer kända en grandshoes. De kanske marknadsför sig mer och har mer reklam än grandshoes.

 

 

 

Analys:

Jag tror att grandshoes kan komma att bli ännu större och öka lönsamheten genom att både se deras möjligheter och hot. Det skulle behöva bli större genom att utöka sortimentet till stora skor till damer och öppna flera fysiska butiker på andra ställen som är öppna regelbundet och visa mer reklam för att bli kändare och de kommer tjäna mer pengar när de blir kändare. De har lika stora möjligheter som hot och behöver därför börja utöka sig mer och bli kändare så ingen annan tar deras idé och använder den på ett bättre sätt.

 


Kommentarer
Postat av: Annsofie

Bra SWOT. Bra slutsats.

2010-12-07 @ 14:50:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback